MWC: online in gebed

18 november 2022
15:00
Zoom online sessie
MWC: online in gebed

Mennonite World Conference biedt de mogelijkheid om in een online sessie samen te bidden. Tijdens dit evenement wordt kort iets over Burkina Faso gedeeld door Natacha Wendyam Kyendrebeogo. Als lid van de Église Évangélique Mennonite du Burkina Faso-gemeente in Ouagadougou, voltooide ze onlangs een YAMEN-opleiding als Franse taalspecialist bij MWC.

Eind september onderging Burkina Faso een tweede staatsgreep in minder dan een jaar tijd. Geweld vanuit politieke ideologieën neemt toe in de regio. Ook het sentiment tegen kolonisten neemt toe. En de Verenigde Naties hebben alarm geslagen over voedseltekorten en honger.

Te midden van deze stressvolle tijd dienen de mensen van de MWC-lidkerk Église Évangélique Mennonite du Burkina Faso, en getuigen ze van het goede nieuws van Jezus Christus.

‘We nodigen mensen uit om biddend deel te nemen aan deze online bijeenkomst. Je hoeft geen kerkleider te zijn om te luisteren, voorbede te doen en de lasten van de wereldwijde familie te delen’, zegt Tigist Tesfaye, secretaris van de Diakenencommissie van MWC en medeorganisator van de gebedsbijeenkomst.