Vredeswake – Uitnodiging

18 september 2024
19:30
Kerkdienst
Fermanje Stiens
leden doopsgezinde gemeente Stiens gaat voor
Thema: Vredeswake
Vredeswake – Uitnodiging

Vredeswake door de leden van de doopsgezinde gemeente Stiens

Een uitnodiging voor iedereen die begaan is met de vrede – dichtbij of veraf. De Doopsgezinde Gemeente Stiens opent de deuren van de Fermanje om stil te staan bij de slachtoffers van oorlog, onderdrukking, uitsluiting, angst en geweld.
Geraakt door gevoelens van onmacht

Op veel plekken in de wereld zien we dat mensen in de verdrukking komen of, erger nog, sterven door oorlog en geweld. Gelukkig wonen wij in een prachtig land, een land waar we al bijna 80 jaar lang géén oorlog hebben. Desondanks voelen veel mensen zich onveilig door de dreigende oorlogswolken boven Europa. Mede door de oorlogen in Oekraïne en Israël/Gaza komt de angst voor oorlog en geweld steeds dichterbij. Het zijn zulke ernstige gebeurtenissen die maken dat gevoelens van onmacht bij ons boven komen. En vragen zoals: is er nog kans op vrede en waarom is het oorlog?

Uitnodiging

Redenen waarom de Doopsgezinde Gemeente Stiens in de komende Vredesweek op woensdag 18 september een samenkomst houdt. In deze samenkomst willen we met tekst, muziek, stilte en het opsteken van een kaarsje aandacht vragen voor deze gevoelens. Wij willen stilstaan bij de mensen die slachtoffer zijn van oorlog, onderdrukking, uitsluiting, angst en geweld.

Ieder die begaan is met de vrede – dichtbij of veraf – is van harte welkom in de Fermanje aan de Kakewei 16 in Stiens. De deur is open om 19.00 uur en de samenkomst begint om 19.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee.