Conferentie: Kunst van het Samenleven

16 mei 2023
18:30 - 22:00
Vredespaleis, Den Haag
Conferentie: Kunst van het Samenleven

Kunst van het Samenleven is een maatschappelijk (dialoog)platform met meer dan twintig jaar ervaring en inzet om de kunst van het samenleven te bemoedigen en te leren verstaan. Op 16 mei wordt een open conferentie georganiseerd.

Verkenning naar vrede
De conferentie zal in het teken staan van vrede en verkenning. We verkennen of er nog hoop is voor vrede, of er hoop is voor de toekomst en hoe die er dan uit zal zien. Kortom, een zoektocht naar lichtpuntjes.

Invloedrijke sprekers
Het programma wordt geopend door minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Onder leiding van moderator Natasja Gibbs gaan Eerste Kamerlid Annemarie Jorritsma, prof. Han Entzinger, directeur van Amnesty International Dagmar Oudshoorn, rabbijn Lody van de Kamp en directeur van UAF Fatimazhra Belhirch met elkaar in gesprek over vragen als:

Welke tegenstellingen zijn er in de samenleving en welke pijnpunten liggen daaronder? Wat kunnen maatschappelijke organisaties en individuen bijdragen aan een vreedzame samenleving?

De sprekers zullen dit bekijken op mondiaal, landelijk en lokaal niveau, zowel vanuit de wetenschap en de praktijk als vanuit persoonlijke ervaringen.

Aanmelden kan tot 5 mei: klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan.