Dopers Gesprek: Jan van Hövell

9 april 2024
20:15
Singelkerk, Singel 453, Amsterdam
Dopers Gesprek: Jan van Hövell

Op dinsdag 9 april 20.15 uur spreekt Jan van Hövell, oprichter van stichting KLABU, over de missie van KLABU en zijn persoonlijke inzet daarin. Een aflevering in de serie Dopers Gesprek in de Singelkerk te Amsterdam.

Als kind en als tiener groeide Jan van Hövell (38) op in het buitenland, in landen met grote aantallen vluchtelingen, waaronder Bangladesh en het voormalige Joegoslavië. In die jaren was Jan altijd al geïnteresseerd in het vinden van manieren om het leven van vluchtelingen te verbeteren. Zo liep hij in 2004 stage in Ghana voor UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de VN. 

Na deze stage rondde Jan zijn master Privaatrecht cum laude af in Utrecht. Een mooie carrière als advocaat aan de Amsterdamse Zuidas lonkte, waar hij tot 2017 werkzaam bleef. Maar zijn interesse om het lot van vluchtelingen te verbeteren kon hij in dat werk moeilijk kwijt. Hij zegde zijn baan op om een concept op te zetten dat via sport mondiale en lange termijn-impact zou kunnen hebben voor vluchtelingen. Het resultaat: KLABU (Swahili voor ‘club’).
 
Inmiddels is deze prachtige club groot geworden, niet alleen in ambitie maar ook in daden. KLABU doet geweldig werk voor vluchtelingen in binnen- en buitenland. Ook heeft het een karakteristieke kledinglijn geopend, waarmee bijzondere projecten worden ondersteund. Na jaren van inzet is KLABU inmiddels uitgegroeid tot een maatschappelijk merk dat ook de interesse van grote voetbalclubs zoals Paris St. Germain trekt.  

Achter het succes van KLABU, zowel commercieel als maatschappelijk, schuilt een wens om de wereld te verbeteren. Waaruit ontstaat die wens? En hoe wordt het dagelijks werken met vluchtelingen ervaren? Zijn er teleurstellingen die weleens doen twijfelen of dit project de juist keuze was? Jan van Hövell vertelt erover bij het Dopers Gesprek! 

Het gesprek met Jan van Hövell is een aflevering in de serie persoonlijke ontmoetingen die ook dit seizoen weer in de Amsterdamse Singelkerk plaatsvindt. In de prachtige oude kerkzaal gaan sprekers van naam na een korte inleiding in discussie met een klein gezelschap over wat hen beweegt, op het snijvlak van geloof en samenleving.

En jij kunt erbij zijn!
 
Aanmelding: www.doopsgezindamsterdam.nl/programma
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Met je aanmelding rekenen we op je komst.
 
Volgende Dopers Gesprekken:

  • 11 juni – Charles Groenhuijzen over de Amerikaanse verkiezingen
  • 3 september – Maarten Loonen over klimaatverandering