Muzikale ontmoeting in Witmarsum

11 mei 2023
20:00
Koepelkerk, Kerkplein, Witmarsum
Het Amerikaanse koor, De EMU Chamber Singers, treedt op in Nederland.
EMU Chamber Singers uit VS in Nederland

Het Amerikaanse koor de EMU Chamber Singers treedt op tijdens hun Europese toer, op dinsdag 9 mei om 19.30 uur in de Singelkerk in Amsterdam, op 10 mei om 19.30 uur in de doopsgezinde kerk in Utrecht en op 11 mei 20.00 uur in de Koepelkerk van Witmarsum.

In Witmarsum is er een muzikale ontmoeting met medewerking van de koren Scheppingsgave en Popkoar Wytmarsum. In dit voor een ieder toegankelijke optreden is gloedvolle pop-, film- en gospelmuziek te beluisteren, waaronder Prayer for Ukraine, het alternatieve volkslied van Oekraïne.

Het EMU koor is een reizend gemengd koor van 18 studenten van verschillende opleidingsrichtingen van de Eastern Mennonite University uit de staat Virginia, VS. Elke voorjaarsvakantie toeren zij in de VS en om de twee jaar in mei in het buitenland, dit jaar in Europa! In deze toer treden zij onder meer op in Nederland, en in Leipzig, München in Duitsland en Ingersheim/Colmar in Frankrijk.

Voor een meer persoonlijk welkom en culturele uitwisseling overnachten de koorleden in Witmarsum bij gastgezinnen. Voorafgaand aan het concert maken zij met elkaar kennis tijdens een gezamenlijke warme maaltijd. Er is een programma opgezet met een bezoek voor het koor aan het Afsluitdijk Waddencentrum en de aan Menno Simons verbonden plaatsen zoals het Monument in Witmarsum, Mevrouw de Molenaar en het Schuilkerkje in Pingjum.

De organisatie van het bezoek aan Witmarsum is in handen van Stichting het Gouden Land, die het dorpengebied tussen Bolsward, Harlingen en de kop van de Afsluitdijk verder wil ontwikkelen, en de doopsgezinde gemeente De Lytse Streek. De toegang tot het optreden is gratis, mede dankzij de Stichting tot Nut en doperse fondsen, met voor de bezoekers een vrijwillige bijdrage na afloop.