Studieweekend Weg van de Tora

24 t/m 25 nov 2023
14:00
Buitengoed Fredeshiem, Eiderweg 2, Steenwijk-De Bult
Studieweekend Weg van de Tora

Tijdens het studieweekend verdiepen we ons in verschillende facetten van het boek Ruth. Op het eerste gezicht kan dit verhaal een beetje zoetsappig overkomen. Iedereen is braaf en doet wat van haar of hem wordt verwacht. Maar bij nadere lezing worden onvermoede diepten zichtbaar en blijken de karakters van de hoofdpersonen gecompliceerder dan aanvankelijk leek. We maken zoals gewoonlijk gebruik van klassieke en moderne joodse commentaren, met deze keer ook een grote bijdrage van vrouwelijke commentatoren.

Het studiemateriaal over Ruth wordt van te voren aan de deelnemers opgestuurd. De bundel Weg van de Tora 8, waar dit materiaal een onderdeel van is, is tijdens het weekend verkrijgbaar (€ 10,-). Deel 8 komt in november uit.

Het weekend staat onder leiding van drs. Dodo van Uden (theologe, gespecialiseerd in Oude Testament en rabbijnse literatuur) en mw. Rini Bekkers (pastoraal werker). Beide inleiders zijn lid van de Commissie Doopsgezinden en Jodendom (zie www.doopsgezinden-jodendom.nl))

Tijd: vrijdag 24 november, start 14.00 uur t/m zaterdag 25 november, afsluiting 14.00 uur.
Plaats: Buitengoed Fredeshiem, Eiderweg 2, Steenwijk-De Bult. www.fredeshiem.nl

Kosten: € 149,- p.p. (tweepersoonskamer); € 164,- p.p. (eenpersoonskamer), inclusief overnachting, ontbijt, lunch, diner, koffie en thee. Aanmelden en/of informatie: 0521 535 100; info@fredeshiem.nl

Ook belangstellenden die niet aan een of meerdere van de vorige studieweekends hebben deelgenomen zijn van harte welkom.

De delen in de serie Weg van de Tora zijn te bestellen als E-book of Print on demand bij de ADS (020 6230 914 of ads@doopsgezind.nl). De kosten per deel zijn € 10,-.

Door hier te klikken kunt u een gratis proefboekje downloaden.

De serie Weg van de Tora wordt uitgegeven door de ADS, op initiatief van de Commissie Doopsgezinden en Jodendom. Deze ADS-commissie heeft als doel de bestudering van Oude Testament en jodendom binnen de broederschap te stimuleren. Zij doet dat o.a. door het verzorgen van studiemateriaal voor bijbelgroepen.

De Tora is in de christelijke traditie dikwijls gezien als ‘de wet ‘, waarmee de werkelijke betekenis als ‘onderwijzing, lering ‘uit het oog werd verloren. Je zou kunnen zeggen dat men hierdoor ‘weg’ van de Tora raakte. De bedoeling van de serie Weg van de Tora is bij te dragen aan het terugvinden van de oorspronkelijke betekenis van de Tora: een wegwijzer voor het leven.