Gemeenteberaad: ‘Gewoon zijn’

‘Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, en volgens mij is het onze taak om iedereen ruimte te geven om zichzelf te laten zien.’ Ebru Aydin, hoofdspreker op het Gemeenteberaad, is een Turks-Nederlandse moslima. Met haar sociologische blik op de samenleving legt ze onderbelichte verhalen vast in foto’s. Zo wil zij bijdragen aan nieuwe (beeld)verhalen rondom de thema’s identiteit, inclusie en beloning. Door hier het gesprek over aan te gaan, wil Aydin bijdragen aan een inclusievere samenleving. ‘Gewoon zijn’ is een van de fotoseries die zij heeft gemaakt over verbondenheid en het zich ergens thuis voelen, bij horen. De fotoserie laat gewone mensen zien, in al hun diversiteit.

Natuurlijk weten we wel dat er verschillende soorten mensen zijn. We weten dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Maar kennen we hun verhaal? Kijken we mensen recht in de ogen? Nemen we mensen echt serieus? Aydin heeft er zelf, vanuit haar achtergrond en vanuit haar werk, mee te maken gehad. En misschien hebben we er allemaal mee te maken. In haar foto’s zitten verhalen verborgen. Wat is jouw verhaal? En hoe ga jij om met anderen?

Ebru geeft op 10 juni niet alleen een presentatie, maar zal ook een workshop verzorgen. Tijdens de workshop gaan de deelnemers in gesprek over gelijke kansen in de samenleving. Hoe is de situatie in jouw omgeving? En hoe kun je voor meer kansengelijkheid zorgen?

Voor meer informatie over Aydin, neem een kijkje op haar website of bezoek haar Instagrampagina.