Onze Fermanje onder handen genomen

Onze Fermanje onder handen genomen

Zoals met alles en iedereen in deze wereld is het soms tijd om eens even onderzoekend te kijken naar de stand van zaken en je de vraag te stellen ‘of het er zo mee door kan’.  Toen broeder Gerrit dit deed ten aanzien van onze Fermanje kwam hij met een lijst van aanbevelingen. Het werd hoog tijd om hamer en kwast uit de kast te halen en eens aan het werk te gaan. Anderen noemen dat ‘achterstallig onderhoud’. Wij, Menisten, noemen dat ‘de Fermanje wat mooier maken”.   Feit is wel dat met name het probleem van vocht in de muren waardoor de kalk naar beneden komt, écht aangepakt moest worden. Paulus en Gerrit kwamen met een oplossingsvoorstel om met uitbreiding van de lambrisering dit probleem aan te pakken. Verder constateerden ze dat er noodzakelijk onderhoud aan goten, ramen, dorpels etc. gedaan moest worden. Om een lang verhaal kort te maken: Er werden mannen aangezocht (“Waarom alleen mannen?”  vroeg een van de vrouwen zich af) om de klus te klaren en er werden vrouwen aangezocht (“Waarom alleen vrouwen?” vroeg een van de mannen zich af) om voor de catering te zorgen. Onder leiding van broeder Gerrit is er bijzonder gedegen voorwerk gedaan. Alle werkmaterialen lagen gesorteerd en wel op de grote werktafel, zodat wij als ‘hulpkrachten’ konden pakken wat we nodig hadden.

We mogen wel zeggen dat er op vakkundige en uiterst plezierige wijze met elkaar geklust is en dat het op het gebied van de catering aan niets heeft ontbroken. Het plan van aanpak heeft dus fantastisch gewerkt!

De eerste eeuw voor het gebouw zit er bijna op. Voorlopig kan het gebouw weer een aantal jaren mee…Laatste foto ter afsluiting: Het lam heeft weer een schone witte vacht en broeder Gerrit geeft de zon haar (oorspronkelijke) gouden stralen weer terug.

Ieder van harte bedankt!!

Cornelis Luiten

.